Klicka på bilden och se fler flygbilder över Örnen 3 och 4.
Länsförsäkringshuset byter ägare 

Örnen 4 med 1.800 kvadratmeter centrumyta byter ägare. Köpare är Vadsbolås Skaraborg AB, som nu utökar sitt fastighetsbestånd i Mariestad.  
-Vi kommer att utveckla fastigheten till ett levande hus med både kontor och lägenheter, säger Bo Richardson, ägare till Vadsbolås. 

Redan 1982 köpte Vadsbolås sin första fastighet i Lidköping. Därefter köptes fastigheter i Skövde och senare även i Mariestad. Idag äger Vadsbolås åtta fastigheter i Mariestad, tre i Skövde och en i Lidköping. 
- Vårt totala fastighetsbestånd uppgår idag till över 14.000 kvadratmeter bostäder och lokaler, tillägger Bo Richardson. 

Vadsbolås fastigheter i Mariestad är kända byggnader för många och flera mariestadsföretag är hyresgäster hos Bo Richardson. Bland några kan nämnas, JC-klädaffären, Restaurant Continental, Aqva Hotell, och Fiskaffären. Förutom dessa fastigheter äger Vadsbolås även gamla Philipssons bilaffär där planer finns för kommande verksamheter. 


Kontorshotell 
Contorum är namnet på det kontorshotell som idag finns inrymt på andra våning i Örnen 4. 
- Vi kommer att erbjuda små företag fördelaktiga villkor. Jag tror många små enskilda företagare drar sig för att hyra "på stan" med allt vad det innebär, menar Bo Richardson. 
Låg hyra, gemensamt fikarum och fullt utrustat kök samt tillgång till konferensrum och kontorsutrustning, är faktorer som Bo Richardson hoppas kommer att locka många ensamma småföretagare. 
- Vi kommer även att hyra ut fullt inredda kontor med möbler osv. till de som så önskar, tillägger Bo. Då hiss är installerad i huset och möjlighet till garageplats finns i ett stort centralt parkeringsgarage, tror Bo att detta sammantaget kommer locka många många nya hyresgäster. 
Stora Lägenheter 
Största förändringarna kommer att ske på tredje våningen. 
- Nu finns det 500 kvadratmeter tomma kontorslokaler. Vi planerar att göra om dessa till lägenheter. Vi tror att det finns en efterfrågan på stora exklusiva lägenheter i centrum till rimliga hyror och kommer troligtvis i första hand att satsa på detta, avslutar Bo Richardson. 
mariestad.com önskar Vadsbolås och Bo Richardson lycka till med "gamla LF-huset". 
Du som vill hyra kontorslokal eller har några frågor, når Bo på hans e-postadress 
info@vadsbo.com 
För visning av kontorshotellet kontaktar du Johan Johansson på telefon 0501 - 777 20,          eller på mobiltelefon 070 - 63 65 060. 

MICHAEL NYBERG


INTERNETSPECIALISTEN
Box 41, 542 21 Mariestad. Tel 0501-160 46. Fax 0501-134 50
Texter/layout: Peter Legendi. Utbildning/support: Michael Nyberg
Programmering / kundanpassningar: Pär Ohlson
  
Åter till Contorums sida